Jeannas Universum

3 november 2010

Vad hände?

Filed under: Music, Videos — Jeanna @ 12:38

I slutet på 80-talet kom Milli Vanilli och jag gillade deras låtar. (Jag har deras vinylskiva hemma hos mamma.) Egentligen är hela den här historien tragisk -hur de gick från snabb framgång till ett självmord. Trots det kan jag inte låta bli att tänka vad hände?

För mamma och er andra som inte känner till historien är Milli Vanilli en tysk duo som lanserades ´88 och fick listettor med flera av sina låter från debutalbumet. En bit in i sin framgång råkade ett playback band haka upp sig på en konsert med 80 000 i publiken vilket fick duon att rusa av från scenen. Det uppdagade sig sedan att de två bandmedlemmarna, Fab Morvan och Rob Pilatus, inte var de som sjöng utan var endast frontfigurer anställda av producenten Fran Farian (han låg även bakom Bony M, som heller inte sjön själva på sina plattor.)

Efteråt försökte Milli Vannilli göra comback med låtar de sjöng själva men det blev ett fiasko. För Rob (den ljushyade med gröna ögon) gick det utför och han hamnade i drogträsket och åkte in och ut från olika rehabiliteringar samt att han även satt i fängelse ett tag för misshandel. 1998 hittades han död på ett hotellrum i Frankfurt efter att ha begått självmord. I en intervju han gjorde innan han dog sa han att han sökte efter lyckan igen…

Trots att jag förstår hela situationen rent interlektuellt, kan jag ändå inte låta bli lita att tänka, vad hände? Rob gick till att vara supersnygg och framgångsrik till olycklig och drogberoende med sin snygga look som ett minne blott…

Rob (till vänster) 1988.


Rob 1998, strax innan han dog.

Jag bjuder en några av deras mest framgångsrika låtar. (Dessa har jag och Johan E suttit och sjungt med till på radion i skolbussen i seaxn.) -Kavajerna de har i andra videon är hysteriska! -Ljuva 80-tal!

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: