Jeannas Universum

16 november 2010

Prop 19

Filed under: Thoughts — Jeanna @ 02:57

Nyligen  var det omröstning av ”Proposition 19” i delstaten Kalifornien. -En omröstning av förslaget om att legalisera marijuana i Kalifornien. Förslaget röstaes emot med 56%.

Nu tycker inte jag att förslaget som sådant är roligt, däremot anser jag att ölproducenternas inblandning i det hela är roande; De donerade pengar till oppositionen, dvs att de ville att reklam skulle spridas för att påverka väljarna att rösta nej. Deras argument var följande:

”This is not a competitive issue for us.  This initiative has nothing in there for distribution or sale of the product.  Our issues are workplace safety and public safety issues”.

Hur många utav oss tror på det? Är det inte uppenbart att det visst handlar om att de inte vill att folk ska röka på utan dricka alkohol istället? -För en kväll då någon sitter hemma i soffan och röker är en kväll de inte är ute på en club/bar och dricker.

Bullshit!

 

Annonser

2 kommentarer »

 1. Det ena måste ju inte utesluta det andra, finns ju kopplingar när folk dricker alkohol och sedan blir röksugna.

  Kommentar av Lars — 16 november 2010 @ 12:35

  • Nu är jag själv emot droger, har aldrig provat något slag av det och kommer heller aldrig att göra det och jag kan därför inte konstatera personliga erfarenheter. Men visst är det så, att det ena inte utersluter det andra… Men, jag är ändå helt övertygad om att folk skulle dricka mindre alkohol ifall marijuana blev lagligt.

   Sedan tycker jag det är komiskt att ölbranchen använder sig utav argumentet ”public safety”. -Alkohol av något har väl ställt till det för många! Hur många misshandlar, våldtäckter, rattfyllor osv har inte ägt rum pga av alkohol och att alkoholen kan göra pesonen aggresiva. -Så är det inte med marijuana…

   Kommentar av Jeanna — 16 november 2010 @ 12:44


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: