Jeannas Universum

11 december 2010

What camera do you have?

Filed under: Photography, Travelling, Uncategorized — Jeanna @ 15:28

Det var 30 november, höstens sista timmar på detta året. Under en stor del av dagen hade regnet öst ner i New York och molnen hade legat lugnt över staden och gömt skyskrapornas toppar i sin täta  dimma.

Klockan 8.00 pm tändes granen denna kväll utanför Rockefeller Center i den traditionella och årliga cermonin; Majoriteten av stadens alla turister och entusiastiska Manhattanbo befann sig därför denna kväll på adressen 600 5th Ave och trängdes i folksamlingen för att få en glimt av dels granen och dels alla kändisar som högtidligt medverkade.

Klockan 10.00 pm denna kvällen befann jag mig även på 5th Ave men några kvater där ifrån, närmare bestämt på 350 5th Ave och Empire State Building. Efter viss överläggning med mig själv hade jag kommit framtill att denna kvällen borde vara den bästa kvällen att åka upp i byggnaden om jag ville ta bilder på NYC nattetid utan att behöva köa (alla andra borde ju vara vid Rockefeller Center).

Jag hade rätt, det  fanns ingen kö. Efter att ha betalat mina 29 dollar, blivit turistaktigt fotograferad framför en greenscrean (därEmpire State skulle läggas in i efterhand) och därefter slingrat mig fram i uppsnejslade gångar (vilket denna kvällen kändes som en stor överdrift eftersom det inte fanns någor folk) kom jag så fram till hissen som skulle ta mig upp till 80 våningen. (Däruppe bytte man sedan hiss och tog en ny de sista 6 våningarna.)

I hissen upp var vi 4 personer. Jag (förståss) i min cerisa vinterkavaj och mitt röda och lockiga hår på alla håll och kanter kändes som en påminelse från dagens regnoväder och blåst. Min sparsamma sminkning från morgonen hade dessuton redan för länge sedan regnat bort (men jag brydde mig inte).

Mitt emot mig stod en medelåldernsman man med en tjock, grå och vågig frisyr. Iklädd en svart trench coat stod han lite nonchalant och lutade sig mot hissväggen och jag kunde inte låta bli att gissa på att han kom ifrån Los Angeles (han såg ut att vara den typen).

Till höger om mig stod ett par i 20-års ålder och höll mycket kärt om varandra. Flickan såg ut att frysa med sitt långa, mörka hår instoppat under en tjock och brun mössa och hon hade burrat ner sitt ansikte i sin svarta halsduk samtidigt som hon lutade sig in mot sin pojkväns famn. Parets ögon tindrade och jag funderade på ifall de var nyköra.

Några våningar upp i hissen vänder sig den gråhåriga mannen mot tjejen, pekar på Canonkameran hon har hängandes runt halsen och säger: ”What camera do you have?”

Tjejen, som fram tills dess hade burrat in sig i sin pojkväns famn, sträckte på sig och tittade på mannen och samtidigt som hon höll upp sin camera mot honom sa hon lite försynt: ”It´s a Canon 400D…”

Mannen log och plockade fram sin Canonkamera: ”I have Canon 50D”, sa han överlägset samtidigt som han började förklara för den stackars tjejen varför hans kamera var bättre än hennes. Motvilligt stod tjejen och hennes kille och hörde på och jag funderade på att då slita fram min kamera och slänga den i ansikten på mannen. -Inte för att jag behövde skryta utan för att jag tyckte synd om paret som blev påhoppade så där bara. Men svenkt nog beslutade jag mig för att inte blanda mig i och lyssnade i tysthet till mannens utläggning. När han var klar la han märkte till min kameraväska och med en nickning med huvudet frågade han mig: ”So, what camera do you have?”.

Leende tittade jag på honom: ”Me?” sa jag lite försynt och spelade något blyg. ”I´ve got this one!”, sa jag och plockade fram min kamera och höll upp framför mannen. Mannen tittade på kameran, tittade på mig och tittade sedan ner i golvet samtidigt som han yttrade ”FUCK!”.

Det unga paret till höger om mig började le samtidigt som de tittade på mig och ett tyst ”Thank you” uppstod mellan oss. Leende tittade jag tillbaka och blinkade mot dom med ena ögat; You are welcome…

Annonser

10 kommentarer »

 1. Haha.. störtskön anekdot! Go girl! DU är bara så himla bra!

  Kommentar av Linnea — 11 december 2010 @ 20:24

  • Hihi, jasså? Jag tackar och bugar!

   Kommentar av Jeanna — 12 december 2010 @ 03:44

 2. Klockrent! Hahah så jävla skönt!

  Kommentar av jenna — 11 december 2010 @ 23:32

  • 😀 😀 😀

   Kommentar av Jeanna — 12 december 2010 @ 03:44

 3. hihi det är sådana människor man bara vill ska skämmas..

  Kommentar av Emma — 12 december 2010 @ 12:14

  • 🙂

   Kommentar av Jeanna — 13 december 2010 @ 02:13

 4. Ibalnd ska man vara rätt person på rätt ställe… då blir det klockrent!

  Kommentar av Linda B — 12 december 2010 @ 12:40

  • Hihi, visst är det så! 😉

   Kommentar av Jeanna — 13 december 2010 @ 02:13

 5. 😀 😀 😀

  Kommentar av Susanne — 12 december 2010 @ 12:58

  • 😉 ;D

   Kommentar av Jeanna — 13 december 2010 @ 02:13


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: