Jeannas Universum

6 januari 2011

That dude from Superbad och huset

Filed under: Friends, House, Living — Jeanna @ 17:04

B har en roommate, Eric. Eller, egentligen är det Eric som äger huset och B hyr in sig. (Låter kanske konstigt för svenskar men rommates är vanligt i här eftersom både huspriser och lägenhetshyror i USA är väldigt höga).

Första gången jag såg Eric (eller ”Sunny” som han numera går under för att hålla isär alla Erics) tänkte jag: Men hey…han liknar ju precis den där mörkhåriga polisen ifrån filmen ”Superbad”, Bill Hader. (Jag påtalade detta för B senare och han höll skrattande med mig.)

B´s roommate ”Sunny”, nästan iallafall…

Mitt amerikanska hem består egentligen av fyra våningar.- En källare, två lägenheter och en inredd vin (som inte används för tillfället). I källaren finns tvättstugan och hobbyrum med pingpong bord mm.

Lägenheten i marknivå delar Sunny och B och den är en stor fyrrummare (eller ”two bedroom apartment”, som det heter på amerikanska). Det finns alltså två sovrum, ett kök, ett vardagsrum, ett TV-rum och ett stort badrum innehållande dusch och jazzuci.

Lägenheten som ligger på andra våningen ska vara precis likadan som denna (jag har dock aldrig varit där uppe) och killen som hyr den heter…Eric (han går under namnet ”Ceder”).

Detta bostadsområdet är relativt stort och ligger mellan högskolan och sjukhuset i Chicopee och utgörs av amerikanska mellanklasshem. Kvateren runt där vi bor ligger husen tätt, gräsmattorna är små och husen är dessa typiska vita hus som syns på bilderna.  Ett par kvater bort dock, mot högskolan till, börjar gräsmattorna att bli större och det uppstår variatet på hemmens utseende. (Fast det ät fortfarande mellanklasshem det gör sig om; De finare hemmen ligger i en angränsande stad.)

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: