Jeannas Universum

11 januari 2011

Fire Hydrants

Filed under: Daily Life — Jeanna @ 18:34

Jag har tidigare endast sett helt röda Fire Hydrants i USA, Här omkring ser de dock lite annorlunda ut. Jag frågade B om varför de hade dessa färgerna och till svar fick jag förklarat att Fire Hydrants har samma färg som det Fire Departmen man tillhör. (Någon som jag uppenbarligen tidigare inte kände till.)

I Chicoppe är de rödgula.

I Springfield är det helt gula.

Annonser

4 kommentarer »

 1. Jag har en fråga. Inte om brandposter dock (fast det här med färgerna var ju ganska kul:)

  Jag har aldrig varit i USA, och jag har en ganska luddig uppfattning om hur det ser ut i livsmedelsaffärerna där. Jag vet att det finns små butiker, liksom gigantiska varuhus typ Costco, och Wal-Mart och allt möjligt. Men där man handlar mat, finns det då råvaror så att man skulle kunna laga sånt som jag tycker är typisk svensk husmanskost?

  * Grovt bröd med till exempel rågmjöl, fiberkross, linfrön (heter väl flaxseed?), jäst och… kummin?
  * Köttbullar med lingonsylt? (eller måste man importera lingonrylt hemifrån?:)
  * Ärtsoppa?
  * Blodpudding?
  * Dill?

  Kommentar av Cecilia — 11 januari 2011 @ 18:46

 2. I de stora matvaroaffärerna kan man köpa precis allt i stort sätt. Jag har tillagat en del del olika svenska rätter. Ja, kummin, dill och grovt bröd finns att handla där. Ärtsoppa och blodpudding har jag inte letat efter i de vanliga affärerna så jag kan inte uttala mig och det tyvärr.

  Nu finns visserligen inte all typisk svensk mat i alla affärerna. Men här i USA säljer tex IKEA mycket svensk mat, där kan man tex hitta lingonsylt. 🙂 I Conneticut (på andra sidan statsgränsen där vi bor) finns det en skandinavisk affär som ägs av en finlandssvensk kvinna. -Där finns allt från Makrill i tomatsås till Marabou Mjölkchoklad (visserligen till ett betydligt högra pris än i Sverige).

  Kommentar av Jeanna — 11 januari 2011 @ 18:54

 3. Ååååh… Gud vad härligt:) Fast ändå, jag undrar vad en ”born and raised american” skulle tycka om makrill i tomatsås. Haha! Förmodligen att det smakar kattmat. Ohc ärligt talat, marabou mjölkchoklad borde väl inte behövas i USA? De har ju sjukt många otroligt chokladiga godisbitar där borta. För att inte tala om att det är Snickerns hemland! Jag älskar snickers.

  Och det där med IKEA var ju faktiskt ganska smart. Då kan man ju ha svenskt tema ibland, på middagsmaten.

  Kommentar av Cecilia — 11 januari 2011 @ 19:03

 4. Hm, det där med makrill måste jag fråga för jag vet inte om man är helt amerikan. (B är visserligen född i Sverige men har bott i USA sedan har var 19 år och den svenska makrillen är en av de sakerna som han saknar från Sverige. -Han kan till och med köra till Conneticut för att bara köpa det.)

  Chokladen här i USA är inte alls särskilt god, Cecilia. Visst kan man köpa olika ”Candybars” som tex Snickers som är jättegoda; Men köper man ren choklad så smakar det inte så där jättegott. Som presenter till folk vi har hälsat på här omkring har jag haft med mig Zoega kaffe och Marabou Mjöklchoklad. -Chokladen har höjts till skyarna! ”This is the best chocholate I have ever had!”, har jag fått höra en hel del… (Så alla ni schweizare kan ta er jäkla choklad och %¤#¤%, ha!)

  Föresten, du vet den oranga Snickersen, men hela nötter i som fanns att köpa tillfälligt ett tag i Sverige får några år sedan? -Snyft, den finns inte att få tag på längre här i USA heller! (Det är nästan så att jag gråter krokodiltårar.)

  IKEA utomlands är toppen om man är svensk. 🙂 Där finns den mer ”vanliga” svenska maten om man är sugen på det? Blodpudding tror jag dock inte de säljer, men ärtsoppa skulle nog inte vara helt ömöjligt att få tag på där kanske? (Ärtsoppa säljs visserligen här i USA också, men den amerikanska ärtsoppan är annorlunda från den svenska och görs oftast på gröna ärtor – ”Split pea and Ham Soup” kallas den amerikanska varianten.)

  Kommentar av Jeanna — 12 januari 2011 @ 02:21


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: