Jeannas Universum

26 januari 2011

Jag skulle ju bara köra en sväng…

Filed under: Daily Life — Jeanna @ 14:59

… och fixa lite saker men ack så fel jag trodde. (För saken var ju den, jag hade ju rivit kaklet i köket och skulle hem och sätta upp min nya glasmosaik.) Jag borde visserligen inte vara förvånad, för hur ofta visar sig mitt liv vara ”normalt”? Nej, Fröken Jeanna hamnar alltid på äventyr och både bra och dåliga sådana.

Fakta:

Med en nerblodad klänning fick jag tillbringa natten (mellan tisdagen och onsdagen) med att sova på en inte speciellt skön soffa. (Inte mitt blod på klänningen ska jag tilläga även om ambulanskillarna trodde att det var jag som var skadad när de kom -hela min klänning och båda mina armar var täcka med blod.) Eller nu överdriver jag för sova gjorde jag inte; Jag försökte sova under nattens gång men rop, skrik och dörrar som smälldes höll mig vaken. När den gäller klänningen så överdriver jag också för jag tog givetvis av min förstörda klänning och fick i dess ställa låna en rock att ha på mig och till råga på att en mindre vacker sådan. Vilken syn! (Alltså en sådan där rock som är för innomhusbruk.)

Jag är glad för:

-Att jag har grundkunskaper i akutsjukvård. Att jag är fysiskt stark . Att jag tål att se mycket blod. Att jag har en förmåga att hålla mig lugn i nödsituationer. Att jag är (relativt) tålamodig. 

Fast…mest av allt ska jag kanske vara glad för att jag råkade vara där just då och snabbt kunde ingripa?

Fysiskt och psykist trött är jag efter att nu har varit vaken i över 1,5 dygn; Ska gå och lägga mig och sova mycket länge (helst iallafall). Orkar jag så kommer jag kanske framöver att dela med mig av mitt gågna dygn -ett dygn som har varit så tragiskt att man inte kan låta bli att tycka att det är komiskt.

Annonser

4 kommentarer »

 1. Oj! Hoppas den, vars blod du hade på dig, mår bra efter omständigheterna. Och att du mår bra!

  Kommentar av jenna — 26 januari 2011 @ 17:32

  • Jag mår bra, det var aldrig någon fara med mig. 🙂 Personen som fick skallskadan mår också bra under omständigheterna. 🙂

   Kommentar av Jeanna — 27 januari 2011 @ 14:44

 2. Men kära du, det här vill jag gärna höra mer om! Jag blir helt stum! Dagens hjältinna! kram

  Kommentar av Linnea — 26 januari 2011 @ 21:36

  • Oh nej, en hjältinna är jag inte! Jag bara gjorde det jag förfödar alla andra hade gjort också så det var verkligen inget hjältemodigt på något sätt. Och jag ska berätta om det lite längre fram när jag har tid att skriva ner allt. 🙂 Själva händelsen var tragisk givetvis med allt som sedan händer efteråt och runtomkring var komiskt på ett sätt.

   Kommentar av Jeanna — 27 januari 2011 @ 14:47


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: