Jeannas Universum

14 juni 2011

Det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellerna

Filed under: Photography — Jeanna @ 13:15

Om jag inte är den smartaste affärskvinnan på bröllopsbilder (dvs jag säljer inte mina bilder styckvis) så är jag destå smatare på annat håll: Jag har precis sålt runt 1200 bilder som jag tog i Sydamerika. -Det är inte alla som åker iväg på semester och sedan får betalt för sina semesterbilder!

Annonser

8 kommentarer »

 1. Vad roligt – grattis!! =)

  Kommentar av Linnea — 14 juni 2011 @ 15:32

  • 🙂 🙂 🙂

   Kommentar av Jeanna — 14 juni 2011 @ 15:34

 2. Grattis! 🙂 Jag har varit bröllopsfotograf ett par gånger i mitt liv och fått frågan om betalning men varit för snäll och inte tagit betalt utan sett det som en tjänst…så typiskt mig… Jag blir faktiskt inspirerad av dig att ta betalt för det jobb man gör, har så svårt för det men ska jobba på att bli bättre!!! Tack för inspirationen! 🙂

  Kommentar av Susanne — 14 juni 2011 @ 18:22

 3. Jag har tidigare med gjort en MASSA fotojobb (både bröllop och annat) utan att ta betalt för det, för att vara schysst. Sedan märkte jag att folk bara blev mer och mer hagalna och hade inställningen att ”Jeanna, du kan väl ta lite bilder?”, och förväntade sig att jag skulle ställa upp (GRATIS!) hip som happ. Är det nära vänner så är det ensak, då skulle det inte falla min in att ta betalt för det (iallafall inte så länge jag inte känner mig utnyttjad). Men är det kompisar eller vänners bekantar osv tar jag numera absolut betalt för det! För saken är den: Man lägger en jäkla massa tid på det (bara att redigera och gå igenom alla bilderna efteråt ta en evighet), man ha lagt en massa pengar på kamerautrustnigen samt ens kreativitet: Om man då inte ska ta betalt av sina kompisar, vem ska man då ta betalt av? -Ens ovänner lär ju inte komma och knacka på dörren! (Och att tex fotografera ett bröllop en heldag har normalt en prislapp på mellan 13 500 – 20 000 kr beroende på fotograf här omkring.och att ställa upp gratis och spara in de pengarna till människor hit och dit som man inte stå nära är jag faktiskt inte intresserad utav. Speciellt inte med tanke på att en heldags fotografering brukar bli mellan 1700-2000 bilder för mig. -Då ska man först lägga en del dag på fotograferingen, sedan ska man lägga all tid på efterjobbet. -Varför skulle man göra det gratis åt folk utan att få något för det?)
  Sedan finns det ju kategorin att klia du mig på ryggen så kliar jag tillbaka, dvs att jag har inget emot ”gröna pengar”. Dvs att gör jag dig denna tjänsten så kan du hjälpa mig med ditt eller datt… 🙂

  Susanne, du är en väldigt bra fotograf! DU vet att ag beundrar dig och du ska ABSOLUT börja ta betalt för din kreativitet!

  Kommentar av Jeanna — 15 juni 2011 @ 11:22

 4. Tack Jeanna! Ska tänka på dina ord framöver!!! 🙂 Kram

  Kommentar av Susanne — 15 juni 2011 @ 17:52

  • 😀 😀 😀

   Kommentar av Jeanna — 15 juni 2011 @ 20:15

 5. Vem köpte dem? Och hur går sånt till? Jag tror ju knappast att man lägger ut foton på Tradera…

  Kommentar av Cecilia — 17 juni 2011 @ 11:36

  • Kolla kommentarslänken på FB så står allt där. 🙂

   Kommentar av Jeanna — 17 juni 2011 @ 11:43


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: